Je bekijkt nu Tragisch ongeval werpt schaduw op jubileumeditie Trekkertrek Boerdonk

Tragisch ongeval werpt schaduw op jubileumeditie Trekkertrek Boerdonk

Het had zo’n mooie dag moeten worden: de 20e editie van Trekkertrek Boerdonk. Maar een tragisch ongeval met een tractor van onze organisatie op zondagochtend wierp een schaduw over de dag: twee wielrenners raakten gewond. Eén van hen overleed later. Op een gepaste manier is de wedstrijd op zondag doorgegaan.

Het weekend begon op zaterdag nog voortvarend. De weergoden waren goed gestemd en om 13.00 uur ging de ketting strak voor de eerste tractoren in de standaard, sport- en supersportklasse. Tot ongeveer 21.00 uur was er een heleboel gebrul, geweld en pk’s te zien op de twee kleibanen.

De wedstrijd werd opgevolgd door Boerdonk barst los! Met Mental Theo en Proost! in de grote tent en Dj Jimmy, Zanger Maus en Ivo van Rossum in het ouderwets gezellig kroegje werd het dak er knallend afgespeeld! Wat een feest en een heleboel gezelligheid dat tot in de late uurtjes door ging! Een geweldige avond waarmee de eerste jubileumdag werd afgesloten.

Door naar zondag. Rond de klok van 08.00 uur bereikte ons het tragische nieuws dat een vrijwilliger op weg naar het evenement betrokken is geraakt bij, naar wat later bekend werd, een dodelijk ongeval. Vol verslagenheid en ongeloof werd besloten om de wedstrijddag op gepaste wijze door te laten gaan.

Om 09.00 uur kwamen de eerste tractoren op de baan. In diverse standaard, sport- en supersportklassen werd er gestreden om het hoogst haalbare, dit natuurlijk met gigantisch veel rook, herrie en pk’s. Als afsluiting sloten de mannen van de VTN Truckcompetitie de dag af. Het feest na afloop van de wedstrijd werd uit respect naar familie en betrokkenen afgelast. Bezoekers keerden begripvol huiswaarts.

Middels deze weg willen wij de sponsoren danken voor de ondersteuning, zowel financieel als materieel, de vrijwilligers voor alle hulp en steun en de bezoekers voor hun gezellige aanwezigheid!

Graag zien we jullie volgend jaar weer terug op onze 21e editie van Trekkertrek Boerdonk. Vergeet bovendien niet op ons te stemmen op het mooiste en beste trekkertrek evenement van Nederland op tractorpulling.nl.

Het had zo’n mooie dag moeten worden… Maar de 20e editie zal de boeken ingaan met een rouwrand. Wij wensen de nabestaanden en betrokkenen bij het ongeval heel veel sterkte toe!

Geef een reactie